Artiklar

 

2015-07-14

  Stadskampen 2014-07-05

                                 Ett löppass med uppdrag.
                                                Bilder
                                        Se fler bilder, klicka!

En löpning med kontroller (Stadsorientering) vid kända platser i centrala Stockholm. Ett löppass med lite roliga inslag och med en avslutning på någon pub i centrala Sthlm. Jag arrangerade ett liknande pass för något år sedan och det föll väl ut. Alla kan vara med oavsett löpkapacitet.

Samling och starten kl. 17.30 vid Årstaberg pendeltågsstation tisdagen den 8 juli.

Tanken är att springa i grupp om minst 2. Vid starten får ni reda på vilka platser som kontrollerna finns på och det är sedan valfritt hur man springer mellan dessa kontroller och i vilken ordning ni tar kontrollerna. Vid kontrollerna finns enklare uppgifter att lösa och ni får vid varje kontroll en ledtråd som ska leda fram till platsen för målet.
Alla löpvägar och tempon är tillåtna, men ni måste använda benen hela vägen. Löpsträckan beror på vägval men runt uppskattningsvis 10 km.

Penna och papper skall tas med. Ni får gärna bilda grupper innan start men annars är det bara att hitta någon trevlig och jämbördig löpare vid starten. Det viktigaste är att ha kul. Målgången sker vid en pub så det finns möjlighet att avsluta kvällen på ett trevligt sätt

Självklart kör vi på onsdag. Jag har varit i USA och hämtat inspiration så det blir USA-tema imorgon. 18.00 samling Liljeholmen utanför Mc Donalds. Målet kommer att vara inom 1,5 km ifrån starten och det finns möjlighet köpa mat och dryck där. Ta gärna med penna, papper och ett glatt humör. Vi ordnar grupper vid starten. Vi ses i solen.

Värdar: Roger Andersson, Linda Scott, Lars Eckerbom och Jan Ternhag

 

Bilder

Starten gått för Stadsjakten och de tre kontrollerna är Nils Ericssonsplatsen (statyn finns utanför Stockholms centralstation), Rålambhovsparken och Sofiakyrkan.

 

Rålambhovsparken

Vid målet på Medborgarplatsen

Sofia kyrka

Så här såg det ut när ett av lagen försökte klura ut lösningen på chiffretInspiration till detta evenemang kommer ifrån Stadsjakten, se mer på