Artiklar

2015-02-05

Inbjudan till Sweden Sky Race 24, 2015-08-08
banan

 
Nu öppnar anmälan till Sweden Sky Race 24 2015

Sweden Sky Race 24 avgörs i området kring Björkliden och är ett av Nordeuropas finaste traillopp. Samtidigt är det ett av de mest brutala. Idag öppnar anmälan till loppet som i år går av stapeln den 8 augusti.
 
 - Sveriges första skyrace, Sweden Sky Race 24, blev fullbokat på ett par veckor och lockade förra året 144 löpare som sprang antingen 114 km med 6000 höjdmeter eller 57 km med 3 000 höjdmeter på markerade leder i underbara yttre förutsättningar runt omkring Björkliden längst upp i Sverige på gränsen mot Norge. Idag öppnar anmälan till loppet som i år går av stapeln den 8 augusti.
 
-  Många tyckte att det var ett av de vackraste lopp de sprungit. Samtidigt var det en utmanande bansträckning som förra året tog ut sin rätt hos flera av deltagarna. Flera tyckte att loppet var ett av de mest brutala de sprungit vilket bland annat bekräftades av att även eliten var tvungna att gå vissa partier. I år har vi därför tagit beslutet att endast köra en duo-klass. Det handlar först och främst om löparnas säkerhet men det är också förbannat kul att springa ihop med någon - peppa, tjata, sporra, säger Erik Ahlström, tävlingsansvarig Sweden Sky Race 24
   
- Intresset verkar hålla i sig även i år, redan innan anmälan har öppnat har vi drygt 150 intresseanmälan. Den som vill uppleva ett riktigt sky race bör skynda på med sin anmälan säger Dennis Svärd, medarrangör

Anmälan görs via denna länk!  För att ta del av miljön, stämningen och naturen och se oslagbara bilder från premiärloppet förra året se klicka här.På Youtube-kanalen finns den officiella filmen från förra året; . Följ gärna Sweden Sky Race på Facebook.
  För mer information kontakta:
  Erik Ahlström, tävlingsansvarig/arrangör 
  08-699 64 07, 070-518 52 74 
  e-post

 
Banan