Artiklar

Berit Hugoson ny ambassadör, 2015-12-10

 

 

Styrelsen har utsett Berit Hugoson till ny ambassadör för Marathonsällskapet

 

Berit Hugoson högt uppe i Alperna

 
Bor: strax utanför Grebbestad
Klubb : Kvillebyns SK som egentligen är en orienteringsklubb, jag  orienterar inte själv men resten av familjen gör det.
Löparmeriter / Lopp : Har genomfört ett 20-tal maror både i Sverige och  utomlands, 3 st ultramaror, 3 st 6-timmars lopp och inte att förglömma det  fantastiskt trevliga Lurs Backyard Ultra, som Monica och Tommy arrangerade  i Lur och som man tidigare kunnat läsa om i Marathonlöparen.
 Onödigt vetande : Har hänt att jag råkat springa fel på några lopp, gjort "en Berit" som Monica brukar säga...
 
6 snabba intervallfrågor med Svenska Marathonsällskapets senaste " Ambassadör”
 
Hur kom du i kontakt med löpningen: Den har smugit sig in i mitt liv,  korta rundor i början som sedan har blivit längre med tiden. Man blir ju tyvärr inte snabbare med åren, men kommer långt med seghet och envishet.
 
Vilka var eller  är dina favorit skor ? Bästa träningskoncept eller upplägg som gett dig resultat ? Försöker variera träningen med styrka, intervall och distans. Tycker det är roligt att vara med på olika lopp, både de riktigt stora och även de små med hög mysfaktor.
 
Vad äter Du innan eller under  ett marathonlopp ? Äter vanlig mat, tänker på att få i mig ordentlig med vätska. Under loppet beror det på vad och hur mycket som serveras på kontrollerna. Äter det som finns och kompletterar med några bars om det behövs.
 
Hur ser du som Ambassadör att Svenska Marathonsällskapet skall vara som intresseorganisation ? Ett forum för att locka ut fler löpare på alla roliga maror som finns runt om i världen.
 
Hur gick det till när Du valde en riktig löpar klubb ? Hm, som jag skrev ovan så är det en orienteringsklubb jag brukar springa för även om jag föredrar att springa i väl markerade lopp där man inte behöver karta och kompass.
 
Några minnesvärda  löpträningar? Var i Bad Gastein på Running Week med STS Alpresor i somras, något som jag varmt kan rekommendera! Fantastisk natur för löpning, man sprang med ett leende.
 
Har just anmält mig till Icebug Xperience 2016 som går av stapeln första helgen i september. 74 km på 3 dagar i vacker Bohuslänsk natur, var med på detta lopp tidigare i år och det gav mersmak. Så varmt välkomna till Bohuslän i september 2016!
 
 
 

 

 

2015-12-10