Artiklar

Julbrev 2015, en hälsning från vår ordförande!
 

Julbrev 2015!

 

2015 år har gått in i sin sista månad och ett nytt år väntar runt hörnet. Därför vill jag som Svenska Marathonsällskapets ordförande passa på att önska er alla en riktigt god jul och gott nytt år. Styrelsen har under året fått in Monica Engkvist som styrelsesuppleant och hon har fått uppdraget att samordna våra ambassadörer. Vi har ett antal ambassadörer som verkar för att ute i landet sprida information om Sällskapet. Detta sker mestadels vid lopp och genom klubbar.

Ska vi kanske skriva något om avgående och ny ambassadör? [Bra förslag! Jag tycker det räcker med en mening där vi, med angivande av namn, tackar av de ambassadörer som slutat och hälsar de nya välkomna.]

Styrelsen har med hjälp av vår ambassadör Ola Bryngelson jobbat med att ta fram nya profilkläder. Dessa kommer snart att presenteras via tidningen och hemsidan. Vidare har Sällskapets aktiviteter på sociala medier utvecklats genom att vår hemsida har förbättrats och vår facebookgrupp vuxit kraftigt. Facebookgruppen startade vi 2010 och den har alltså funnits med i fem år nu. Det har gjort att Sällskapet har blivit känt i en vidare krets
.
Jag hoppas att 2016 ska ge er många positiva löparminnen och kanske kommer årsmötet i Stockholm den 2 april att bli ett av dessa. Vi kommer att arrangera ett seminarium i anslutning till årsmötet för att diskutera Sällskapets framtid. Samma dag går även milloppet Premiärmilen, så boka in en heldag i Stockholm. Födelsedagsjoggen återkommer 2016 den 19 mars och Sällskapet kommer att på någon plats hålla i en jogg. Det är dock fritt fram att springa var än du befinner dig. Håll dig informerad via våra informationskanaler.

Sällskapet blir vad medlemmarna gör det till så engagera dig gärna och kom till årsmötet i Stockholm och tyck till. Glöm inte att betala in medlemsavgiften för 2016. En nyhet 2016 är att Sällskapets tidning Marathonlöparen kommer att nå alla medlemmar. Årsmötet 2015 antog en förändring av stadgarna som medför att det nu bara finns två huvudsakliga medlemskategorier, huvudmedlem och familjemedlem. Den senare kräver att det finns en huvudmedlem på samma adress. Från och med den 1 januari 2016 finns inte medlemskategorin ständig medlem längre.

Jag vill slutligen passa på att tacka alla Sällskapets förtroendevalda och övriga som gjort insatser för Sällskapet för ert storartade arbete under året. Utan er blir det inget Sällskap.

God jul och Gott nytt år
Roger Andersson
Ordförande Svenska Marathonsällskapet

 


 

 

   


 

 

 

2015-12-23