2016-10-08

Resultat Sri Lanka
 
Colombo Marathon, 2016-10-02
Resultat - bana - Bilder

 
Colombo marathon
Det tog 30 min att gå till starten från vårt hotell. Vi var där i god tid och det var redan mycket folk. De flesta som ska springa idag är 5 eller 10 km löpare. Tv-teamet frågade om vi kan vara med i tv, de ska ställa några korta frågor. Det drar ut på tiden och 15 minuter innan start har inte intervjun börjat. Intervjun blir av och slutar några minut innan starten. Vi ställer oss på trottoaren vid starten, vi har inga chip så det gäller att komma iväg bland de första orkar inte zick-zacka mellan alla skolbarnen. Det är varmt, 26-27 grader, när vi startar. Benen känns bra de första 4-5 km och vi springer på. Vattendepå vid 5 km. Det är många 5 km-löpare och vi tror att det blir gott om plats när de lämnar banan. Men nu släpps bilarna på!
Redan nu börjar det gå lite långsammare. Värmen känns och det är inte lätt att få någon högre fart på benen. Endast vatten vid 10 km. Nu kommer solen och det blir varmare, vid 12.5 km får vi blöta svampar att svalka oss med, dessa svampar återkommer var 5:e km. Utmed floden svalkar det lite. Vid nästa depå får vi ljummet vatten. Energi behövs så vi springer in i en affär och de bjuder på kall Coca Cola och Sprite! Det är trångt emellanåt när vi ska dela vägen med all trafik! Vi fick bananer av en gubbe. Efter 23 km blev Tony jättetrött och orkar knappt gå. Han vill att jag springer vidare, så kan han gå lite. Jag tvekar eftersom vi är så få marathonlöpare, jag ber arrangören att de måste hålla koll på honom om jag nu ska springa iväg. Arrangören lovar att Tony ska få en följebil. Jag lämnar honom och springer iväg. Det blir varmare och varmare och depåerna var 5:e km, med endast vatten, ger inte mycket energi. Det kommer en regnskur som svalkar gott! I byarna som vi springer igenom är det kaos, men på något vis får vi löpare plats i kaoset! De sista 5-6 km är jag trött och växlar mellan att gå och att springa. Blir överlycklig när jag ser 42 km markeringen. Målgång i Negombo.

Jag blev 2:a i veteran damklassen och vid prisutdelningen visar det sig att jag har vunnit 485 kr i prispengar och en silvermedalj.

Tony fick en följebil. Han hann med att köpa 6 glassar och en pepsi under loppet.
Att ta sig från Negombo till Colombo på egen hand är inte helt lätt, men vi hade tur. Arrangören fixade fram en privat minibuss som vi åkte med tillsammans 3 andra löpare. Det tog 1,5 timmar från Negombo till vårt hotell.
/Susanne Gren

 

Bilder
foto Susanne Gren

Susanne klar för läkarundersökning

Tony går igenom en läkarundersökning före loppet

Susanne och Tony klara för start

Susanne och Tony intervjuades av TV innan start

Starten

 

 

 

 

 

 

 

Tony ute på banan

 

Tony med medaljen runt halsen

Susanne med medaljen

1) Joseph Kariuki - 02:25:32 – Kenyan 2) Amos Maiyos - 02:25:45 – Kenyan  3)Joseph Mwangi Ngare - 02:26:59 - Kenyan, foto arrangörerna

1) Margaret Wangui Njuguna - 2:53:47, Kenya 3) Susan Kosgei - 3:02:22 ,Kenyan, foto arrangörerna

 
 
 

Bana

 
 

Resultat, Colombo Marathon, 2016-10-02,

 
 

 plac

namn

klubb

tid

1

Joseph Kariuki

Kenya

02:25:32

 

Susanne Gren

 

 5:42:53

 

Tony Gren

 

07:02:00