Årets Löparbild – tävlingen är avgjord

Marcus Österberg från Vällingby tog Årets Löparbild, en soluppgång i ett stenigt traillopp. Andrapriset går till Kristina Hedberg, Gävle, för en bild på en ensam löpare på en bergväg. Tredjepriset får Cecilia Petersson, Stockholm, som fotograferade en glad hejaklack.

När juryn, Sällskapets styrelse, skulle utse de tre vinnarna bland inskickade bidrag var det dessa tre bilder som fångade störst uppmärksamhet.

Grattis Marcus, Kristina och Cecilia!

Vinnarna får varsitt presentkort på Runner’s Store. Förstapriset är 1 000 kr,

andrapriset 500 kr och tredje pris 250 kr.

Fototävlingen var öppen för alla medlemmar i Svenska Marathonsällskapet och temat var ”Löparglädje är vår ledstjärna”, och de tre pristagarna lyckades fånga detta på olika sätt.

Vinnarna berättar om sina bilder:

Marcus Österberg:

– Bilden är tagen i gryningen på Elba Trail 60 km-lopp den 13 april efter cirka 7 km med cirka 700 höjdmeter sprungna. Tanken var att visa utsikten, men jag tror ljuset tog överhand.

Kristina Hedberg:

– Bilden är ”find your why running”, en stor motivation för mig är att kunna springa på fina platser, och ovan molnen är man inte ofta. Fotot togs på min sambo i somras i Verbier på cirka 2 000 meter över havet på en väg ner mot byn, skön utförslöpning.

Cecilia Petersson:

– Mötet med den lilla hejaklacken var något jag såg fram emot varje varv i Lurs Backyard Ultra. Med glada miner, high-fives, hejarop och musik spridde de en härlig löparglädje! Inte ens störtskuren som kom framemot kvällen fick dem att ge upp – kanske finns här några blivande ultralöpare?